25 év és egy páratlan díjeső

2021.09.06. 11:11

Az egri Juhász Testvérek Pincészete megmutatta, nem csak rozészínben látja a világot

Önmagában is elismerésre méltó teljesítmény, ha egy borászat mind a fehér, mind a vörös, mind a rozé borok világában otthonosan mozog, és képes olyan borokat készíteni, amelyek népszerűek a fogyasztók körében. Az pedig legalább ennyire figyelemre méltó, ha a szakma elismerését is kivívja magának mindhárom kategóriában, főleg, ha ezek az elismerések egy éven, sőt, néhány hónapon belül érkeznek. Az egri Juhász Testvérek Pincészetének 2021-ben mindez összejött.

Forrás: Juhász Testvérek Borászat

Fotó: Szmodits Balazs

A sikersorozat június elején a VinAgora Nemzetközi Borversennyel kezdődött, ahonnan a 2020-as Irsai Olivér és a 2017-es Egri Cabernet Sauvignon Grand Selection bor tért haza aranyéremmel. Szinte még véget sem ért az ünneplés, amikor a XXV. Egri borvidéki borverseny legjobb fehér borának választották a 2019-es Juhász Egri Chardonnay-t. Most pedig a TOP 100 magyar bor elit listájára került be egy rozé és két vörös boruk: a 2020-as Egri Syrah Rosé, a már említett 2017-es Egri Cabernet Sauvignon Grand Selection, valamint a 2018-as Egri Bikavér Prémium Selection.

„A folyamatos fejlődés mellett a hagyományőrzés határozza meg az életünket. Számomra ezért a legfontosabb bor a bikavér, amelynek alapját kedvenc fajtám, a kékfrankos adja, amely olyan sokoldalú, mint az Egri borvidék”

– nyilatkozta Juhász Ádám, a pincészet ügyvezető igazgatója a legutóbbi elismerés kapcsán.

Nem is ünnepelhetné a pincészet méltóbban fennállásának 25. évfordulóját. A Juhász testvérek 1996-ban kezdték a munkát a nagyapjuktól örökölt másfél hektáron. Ebből nőtt ki az évi hárommillió palackot értékesítő, csúcstechnológiával felszerelt, a vendégek fogadására alkalmas helyiségekkel kibővített, Budapesten exkluzív bemutatótermet üzemeltető családi birtok, amit ma már Attila fia, Ádám irányít. „Az évek során megismertük dűlőink teljesítőképességeit, mellette kihasználjuk a technikai fejlődés adta lehetőségeket” – teszi hozzá a fiatal vezető.

A Juhász Testvérek Pincészeténél a borok és szolgáltatások sokszínűsége a második generációval teljesedett ki. Meghatározó ebben Ádám széleskörű tapasztalata: a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán szerzett diplomája után a világ számos pontján képezte magát tovább. Dolgozott többek között Új-Zélandon, valamint Dél-Afrikában, a mesterszakot Franciaországban és Németországban végezte. Tudatosan építette szakmai karrierjét és bővítette tudását abban a hitben, hogy mindezt a családi borászat dinamikus fejlődésének szolgálatába állíthassa. Azt vallja,

„egy jó borászra különösen igaz, hogy holtig kell tanulnia, terveznie, új dolgokkal kísérleteznie és új technikákkal ismerkednie”.

Ezzel az elhivatottsággal és ezzel a negyedszázados sikertörténettel nem is lehet más a cél, mint hogy a borászat hosszútávon öregbítse az Egri borvidék és a Juhász Testvérek hírnevét, itthon és a nemzetközi színtéren egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában