Járvány

2020.05.12. 07:48

Feltöltötte a szemétszállítók létszámát a vírus

A megváltozott munkaerőpiaci helyzetnek betudhatóan elkezdték feltölteni a már régóta meglévő szabad pozícióikat a hulladékgyűjtési és -szállítási közszolgáltató cégek.

Budapest, 2018. július 23. Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fõvárosi Hulladékhasznosító Mûben 2018. július 23-án. Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésû erõmûve, amelyet a Fõvárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) üzemeltet, naponta átlagosan ezerkétszáz tonna hulladékot képes ártalmatlanítani. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az FKF tájékoztatása szerint

több olyan hiánymunkakört is sikerült betölteni az elmúlt hetekben, amelyre hosszabb idő óta kerestek jelölteket.

Ilyen például a hulladékrakodó, a köztisztasági gépjárművezető, a köztisztasági takarító, a gépjárműszerelő és a lakatos – írja a Világgazdaság.

Hozzátették, hogy egyelőre nem változott meg számottevően a fővárosi lakosság hulladéktermelési szokása, a keletkező hulladék mennyiségének nagyságrendjében és összetételében sincs eltérés a járvány kezdete óta. Az FKF és az alvállalkozói által

- Budapestről és az agglomerációs településekről – elszállított hulladék mennyisége az első negyedévben körülbelül 139 ezer tonna volt, amely nagyjából megegyezik a 2019-es hasonló adattal.

A közszolgáltatók napi jelentést küldenek az NHKV-nek. Ezekben eddig nem volt szó a hulladék begyűjtésével kapcsolatos problémáról. Az FKF-nél sem kellett módosítani a hulladékbegyűjtés rendjén.

A lomtalanítást viszont egészségvédelmi okokból nemcsak Budapesten, hanem országosan leállították.

Néhány hulladékudvart is bezártak, és a személyes ügyfélszolgálat is szünetel.

Az NHKV szerint az ágazat a kritikus időszakban is jól teljesít. A közszolgáltatók intézkedési tervvel készültek fel a járványügyi korlátozásokra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában