Ország-világ

2020.11.06. 09:25

Elkészült az előrejelzés, kiderült, fehér lesz-e a karácsony

Már látni lehet, hogy decemberben mennyi csapadékra számíthatunk. Hó sajnos nem sok lesz.

Már évek óta nem volt igazi fehér karácsony, sokunknak már csak gyermekkori emlékeink vannak arról, amikor térdig érő hóban vártuk a Jézuskát. Nem csoda, hogy évről évre egyre jobban vágyunk egy igazi fehér karácsonyra – írja az Origo.

Megérkeztek az első havi előrejelzések, amelyekből kiderül, milyen időjárásra számíthatunk karácsony környékén. Sajnos úgy tűnik, enyhe időjárás lesz idén decemberben is, december 24-én még a nap is sütni fog, a következő két napon pedig nem hóra, sajnos csak esőre számíthatunk.

Fotó: ACCUWEATHER.COM

Persze láttunk már olyat, hogy az előrejelzés tévedett, nem kell még teljesen lemondanunk erről az élményről. A tendencia azonban nyugtalanító, ami a fehér karácsonyokat illeti. Egyre kevesebb havas nap van decemberben:

az elemzések szerint, 2014 és 2018 között már csak egy olyan nap volt decemberben, amikor havazott. 2050-ben pedig valószínűleg maximum kettő lesz, és az lesz a rendkívüli, ha fehér lesz a karácsony.

A kutatások szerint nálunk is esélytelenebbek erre Bécs, Amszterdam, New York vagy Berlin, és teljesen lemondhatnak a fehér karácsonyról a párizsiak, a londoniak és a brüsszeliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában