Bulvár-celeb

2023.11.08. 22:25

Az ország karácsonyfája idén Hajdúszoboszlóról érkezik a Kossuth térre

A ma már hatalmas fát a '80-as években ültették el a hajdúsági fürdővárosban.

Forrás: Origo

Már év elejétől folyamatosan érkeztek a felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához. A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak munkatársaink és alapos mérlegelés után döntöttek az ország karácsonyfáját megtestesítő fenyőfa Kossuth téri felállításáról - írja a parlament.hu.

A kiválasztáskor a megfelelő nagyság és arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a szakembereinknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése. Mindezen tényezők együttes mérlegelésével 

idén a választás egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett, amelyet 1983-ban ültetett tulajdonosa, és az eltelt negyven esztendő alatt hozzávetőleg 24,5 méteresre nőtt, törzsátmérője 80 cm, súlya pedig több mint 5 tonna.

 

A hatalmas fenyő egyelőre Hajdúszoboszlón várja, hogy a fővárosba szállítsák
Forrás: parlament.hu

Tavaly a Heves vármegyei Apcról érkezett az ország karácsonyfája, egy 18 méteres ezüstfenyő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában