Bulvár-celeb

2023.04.07. 12:18

Nem bírta nézni, hogy a kukából esznek: ételt oszt az ünnepeken a budapesti Péter

Tervei szerint 500 adag sertéspörköltet ad a rászorulóknak.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: DedMityay

Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének  tulajdonosa legutóbb karácsonykor szervezett ételosztást. Úgy döntött, hogy nem várja meg a következő karácsony, szeretne hozzájárulni a rászorulók húsvétjához - írja a Metropol.

Tavaly decemberben 500 adag székelykáposztát és süteményt osztottak ki munkatársaival.

Akkor megígértem, hogy ez hagyomány lesz és mivel egy nagyobb ünnep következik, a kis csapatommal ismét megnyitjuk a büfét a rászoruló családok, az időseket és mindenki előtt, akinek ezzel tudunk egy kicsit segíteni

– mondta Péter, akinek a jótékonykodás már azóta rendkívül fontos, amióta megnyitottak és azt látta, hogy emberek a kukából esznek. Ezt azóta sem hagyja senkinek, aki éhes és nincs pénze ételre, azt mind vendégül látja, még ha éppen nincs is ünnep vagy ételosztás.

Amikor másfél évvel ezelőtt átvettem a büfét, akkor rengeteg olyan rászoruló volt, akik a kukából ettek. Egyesével odamentem és mindenkinek mondtam, hogy ebből elég, nem kell a kukából enniük, jöjjenek oda, amit megkívánnak, azt mi szívesen odaadjuk nekik. Nem kértünk érte pénzt.

– osztotta meg a lappal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában