Bulvár-celeb

2023.03.02. 17:24

Rekord: több mint 3 milliárd forintot lehet nyerni az Ötöslottón

A játék történetének kilencedik legmagasabb főnyereményével kecsegtet az Ötöslottó a héten, már 3,135 milliárd forint a tét. A milliárdok a szerencsevadászok kedvét is meghozták, többen és többet lottóznak.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

18 hete nem született telitalálatos az Ötöslottón, így a jackpot átlépte a 3 milliárd forintot, a főnyeremény összege pedig ezzel bekerült a játék történetének tíz legmagasabb összege közé. Bár a jackpot tovább halmozódik, szombaton 15 szerencsés örülhetett négytalálatosának, akik egyenként több mint 3,3 millió forinttal lettek gazdagabbak. 

Amennyiben a hétvégi számhúzáson nem születik nyertes, úgy a főnyeremény összege a nyolcadik legmagasabb szintre is emelkedhet.

Az eltelt 4 és fél hónap, azaz a halmozódás ideje alatt Fortuna kedvenc száma volt a 32-es, amit hatszor sorsoltak ki, emellett az 5-ös és a 20-as számot tartalmazó golyók is négyszer kerültek be a nyerőszámok közé. Érdekesség, hogy a többi közt a sokak által szerencsésnek tartott 7-es vagy éppen a balszerencsével társított 13-as számokat egyszer sem húzták ki a halmozódás kezdete óta.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. Ez utóbbira három éve volt példa: 

közel 10 hónap után 2020. 13. játékhetén megszületett az Ötöslottó történetének legnagyobb főnyereménye, egy szerencsés nyertes 6,431 milliárd forinttal lett gazdagabb. 

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története alatt még egyszer sem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában