Bulvár-celeb

2023.03.18. 10:05

Kővel dobták ki a kis Lackó szemét az oviban, az óvónők szerint nem komoly az ügy

A 6 éves kisfiú szülei teljesen felháborodtak.

Forrás: családi fotó

Minden szülő rémálma vált valóra egy dunaújvárosi óvodában még kedd délelőtt, miután kődarabokkal megdobták egy 6 éves kisfiú szemét. A neve elhallgatását kérő anyuka a Borsnak elárulta, hogy senki sem vállal felelősséget a balesetért, pedig gyermeke akár meg is vakulhat.

A kétségbeesett szülő elmondta, hogy az óvónő végignézte az egészet, de semmit sem tett, csupán szólt a gyerekeknek, hogy "ne dobálózzanak". Az ovisok azonban folytatták, majd megtörtént a baj. Ezt követően újra megdobálták a pici Lackót, de ezúttal csak a hátát találták el, így nem kapott még egy adag kavicsot a szemébe.

A baleset után az óvónő felvitte a kisfiút, majd vizes törölközővel kimosta a szemét, mivel azt hitte, hogy csak homokkal dobálóztak a gyerekek. A szülőket viszont nem tartotta fontosnak, hogy értesítse, mivel "a gyerek már evett, és abbahagyta a sírást is". A délután folyamán a pedagógiai asszisztens szólt az édesanyának arról, hogy reggel történt egy kis baleset, és be van gyulladva a kisfiú szeme.

Ha megvakul a gyerekem, ki lesz a felelős? Esélyt sem adtak arra, hogy a szülő döntse el, nagy bajt tulajdonít-e ennek vagy sem. Mivel nem hívták fel minket, mert azt gondolták, hogy homok, így tudni lehet, ki a felelős

– mondta a Borsnak az aggódó édesanya.

A család ezután felhívta a szemészetet, akik csütörtökre adtak a kisfiúnak időpontot. Mivel Lackó nem fájlalta a jobb szemét, csupán a fényre volt érzékeny és homályosan látott, így a szülők remélték, hogy nincs semmi komolyabb baj. A szakorvos azonban szörnyű hírekkel szolgált, ugyanis a 6 éves kisfiúnak felszakadt a pupillája, és kilógott a szivárványhártyája.

A kisfiúhoz azonnal mentőt hívtak, majd Dunaújvárosból Budapestre, a VIII. kerületi Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájára szállították. Lackó szemét egy 2 órás műtét során próbálták helyrehozni. Az orvosok letapasztották a szemét, és szemcsepp kúrára fogták. A legrosszabb az egészben viszont az, hogy a felépülési idő legalább 3 hónap, és csak utána derül ki, hogy mennyit romlott a gyermek látása.

A kezelőorvos szerint az a kisfiú nagy szerencséje, hogy a gyulladás nem került közvetlenül a szembe, így nem vakult meg azonnal. Ennek tükrében van esély arra, hogy rendbe jöjjön Lackó szeme, de már sosem lesz olyan, mint régen. Az anya elárulta, hogy gyermeke pupillája már soha nem jön helyre, ovális lesz, "mint egy macskának".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában