nem hisz a szemének...

2021.01.14. 12:58

75 éves lett Nagy Feró: „Egy ötvenes pasi néz rám a tükörből”

Nagy Feró nem hisz a szemének, ha rápillant a személyi igazolványára, hiszen úgy érzi, lélekben még most is az a pajkos kamasz...

Budapest, 2019. augusztus 28. Nagy Feró (Nagy Ferenc) énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Õs-Bikini frontembere, „a nemzet csótánya” a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek Dörner György színmûvész, szinkronszínész, az Új Színház igazgatója, érdemes és kiváló mûvész munkásságát, életpályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Nagy Feró nem tagadja, nehezen barátkozik meg azzal, hogy 75 éves lett, de ha eltekint az ijesztő számtól, egészen derűsen látja a jövőt. Azt mondja, sem szellemileg, sem fizikálisan nem érzi magát háromnegyed évszázadosnak és nem is szeretné még elkezdeni a békés, boldog nyugdíjas éveit, ugyanis még ott van a „bugi a lábában”, és reméli, hamarosan meg is mutathatja a Beatrice rajongóinak – írja a Ripost.

„Igazából megdöbbentő, hogy 75 évet olvasok ki a személyimből, de ha ezt elengedem, csak hálát érzek, hiszen van erőm a munkához. Nem is vetek számot a mögöttem álló évtizedek kapcsán, inkább csak megvonom a vállam, túlélem, hogy a barátaim megünnepelnek, és holnaptól megyek tovább.

A rock and roll konzervál, no meg a jóféle házi pálinka is, szóval nincs gond. Ha belenézek a tükörbe, egy ötvenes pasi néz vissza rám, úgyhogy életem delén járok” – kezdte a Ripostnak Nagy Feró, aki persze érzi, hogy kamaszos lelke ma már nem diktálhat olyan tempót a testének, mint 20-30 évvel ezelőtt.

Nagy Feró: csak az idő múlik, de nem öregszik
Fotó: Ripost / Markovics Gábor

 

„Na jó, azért én is onnan tudom, hogy még élek, hogy reggelente itt is fáj meg ott is sajog. Ennek ellenére még érzem a bugit, és egy másfél órás koncertet simán végigugrálok.

Vagyis csak ugrálnék, ha lehetne, de bízom benne, hogy mihamarabb sokan, sőt rengetegen megkapják majd a koronavírus elleni vakcinát, és legkésőbb a nyári koncertszezonban újra kezdődhetnek a bulik. Én már regisztráltam, szóval innen is üzenem a Beatrice-rajongóknak, hogy tessék, csak tessék!” – tette hozzá a legendás rocker, aki tavaly októberben már átesett a fertőzésen, de még most is érzi a betegség utóhatásait.

Egy koncertet ma is gond nélkül végigugrál
Fotó: Ripost / Markovics Gábor

 

„Néha még most is köhécselek, ami szerintem ettől a fránya vírustól maradt rám, de lassan-lassan csak kilábalok belőle teljesen. Voltam a dokimnál, hogy adjon már valami szert, ami minden erőmet visszaadja, de csak annyit kérdezett: »Hány éves is vagy, Ferókám?« Amikor kimondtam a számot, csak megrántotta a vállát, és megint kaptam egy kérdést: »Hát akkor mit akarsz?«”

– mondta nevetve az ünnepelt nem sokkal a szűk körűre tervezett szülinapi buli előtt, ami ma korán kezdődik, hiszen este 8-ra minden vendégnek haza kell majd érnie, hacsak nem tolják hajnal 5-ig, ami esetükben azért nem kizárt.

A Petőfi Zenei Díjátadón áll színpadra hamarosan

Nagy Feró 2019-ben vehette át a Petőfi Zenei Díjat, amikor is az életművével érdemelte ki a rangos elismerést. A legenda idén január 23-án visszatér az esemény színpadára. A gálát a koronavírus-világjárványra tekintettel különleges keretek között, egy kétórás show kíséretében rendezik meg élőben a Duna Televízió képernyőjén, ahol Feró mellett olyan legendák zenélnek majd, mint Presser Gábor, Frenreisz Károly és Pataky Attila, de találkozhatunk a Bagossy Brothers Companyval, Rúzsa Magdival és a Halott Pénzzel, valamint a 15 éves Irie Maffia és a Kelemen Kabátban formációkkal is. Az életműdíjat pedig Horváth Charlie veheti majd át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában