Hajdú-Bihar

2008.07.19. 09:45

Kertitó - Varga Zsoltnál jártunk

<p>Téglás - A fiatalember nagy horgász és természetbarát is egyben, bár elmondása szerint a tavában élő halakat nem szokta kifogni. <DIA alt="Varga Zsolt kerti tava 2008.07.18." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Varga_Zsolt_kerti_tava__2008_07_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Varga Zsolt kerti tava 2008.07.18." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

- Három éve építettem ezt a kis tavat, egyszerűen kellett már valami, ami feldobja a kert egyhangúságát, nagyon nem tetszett, hogy benőtte a gaz. Gyerekkorom óta szenvedélyes horgász vagyok, legtöbbször nem is a fogás miatt ülök ki a vízpartra, hanem magáért a szép környezetért.

Nagyon ki tud kapcsolni egy fárasztó, munkával töltött hét után. Végül elhatároztam: minden nap szeretnék vízpartot látni, amit csak úgy tudok megoldani, ha készítek egy saját tavat magamnak. A mintegy 30 négyzetméter felületű, legmélyebb pontja több, mint egy méter, így a halak gond nélkül kitelelnek benne - tudtuk meg a büszke kertésztől.

A kis életközösségben csak hazai élőlények lelhettek otthonra, megtalálható benne több, Magyarországon őshonos halfaj (keszeg, kárász, küsz, compó), valamint rovarok és békafajok is.

 - Minden gondomat elfelejtem, ha kijövök a kertbe és nézem a víz felszínén szökdécselő molnárkákat és a szúnyogkra vadászó fel-fel bukkanó halakat.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Holttestet talált a horgász
  • Megkezdősött a horgász szezon
  • Pénzautomatás talált egy horgász
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!