Hajdú-Bihar

2008.07.29. 15:03

Földközeli repüléseket végeznek

<p>Debrecen – A katonai repülőgépek fokozott jelenlétére, azok hangjára panaszkodnak a megye lakói az utóbbi időben a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának vezetésénél.</p>

A bázis állománya – a repülőgépek vezetői is – a számukra meghatározott szabályok szerint végzik feladataikat – tájékoztatta a HAON-t Pető István dandártábornok. 2007 májusa óta új légtérstruktúrát alakítottak ki, ennek megfelelően bizonyos térségekben földközeli repüléseket tudnak végrehajtani a repülőgépek.

Hogy feladatukat el tudják látni – vagyis az ország légterének szuverenitását megőrizhessék – elengedhetetlenek a gyakorlások, hogy a pilóták szert tehessenek a szükséges jártasságokra, illetve szinten tarthassák azokat.

A gépek vezetői betartják a szabályokat, nem süllyednek az előírt magasság alá, illetve adott esetben elkerülik a lakott településeket – fejtette ki a dandártábornok.

A repülőgépek által okozott zajhatások miatt mindenesetre közleményükben is a lakosság türelmét, megértését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!