Hajdú-Bihar

2008.02.08. 16:48

Ellenőriztek és büntettek

<p>Debrecen – A tehergépjárműveket ellenőrizték csütörtökön a 42-es főúton; műszaki hibás vagy balesetveszélyes állapotú kocsit nem találtak – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata..</p>

Ez alkalommal tizenhárom esetben szabtak ki helyszíni bírságot: hatszor azért, mert az illető nem kötötte be a biztonsági övet, négy esetben nem használták a tompított fényszórót lakott területen kívül, egy embert ittas kerékpározás miatt büntettek meg, egy sofőr pedig nem az útviszonyoknak megfelelően vezette járművét.

Négyszer tettek szabálysértési feljelentést. Az okok között szerepelt lejárt műszaki – elvették a forgalmi engedélyt –, az okmányok hiánya, a biztonsági öv használatának elmulasztása, hiányzó felelősségbiztosítás, valamint CB-rádió szabálytalan alkalmazása.

Öt tehergépjárműnek ellenőrizték a tengelysúlyát a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai, illetve további száz járművet vizsgáltak. Egy ember engedély nélküli fuvarozása, valamint egy esetben a pihenőidő be nem tartása miatt tettek feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!