Hajdú-Bihar

2007.10.19. 18:43

Gólyabál a karokon

<p>A Debreceni Egyetemen október 19-én pénteken veszi kezdetét a gólyabáli szezon. A sor a Közgazdász Hallgatók Bálja nyitja, és a TEK Gólyabál zárja, november 24-én.</p>

„Itt van az ősz, itt van újra…” Az idei ősz szépségéhez kétség sem fér, bár kissé szeszélyesebben indult, mint szokott. Az őszi szorgalmi időszak lassan közeledik a derekához, vagyis éppen itt az ideje egy kis lazításnak. Erre nyújtanak igazán üdítő lehetőséget a gólyabálok, szám szerint öt. Így minden nagyobb szervezeti egység hallgatói kikapcsolódhatnak leendő kollégáik, oktatóik körében. Na és nem mellékesen megtapasztalhatják, hogy milyen kellemes érzés – kifejezetten szórakozni – menni az egyetemre.
Szóval, aki még nem döntötte el, hogy részt akar-e venni a gazdászok bálján, annak azt javaslom, hogy ne sokat hezitáljon, inkább induljon el a Lovarda felé. Ugyanis az esti órákban a bálon fellép majd Fenyő Miklós, a báli zenét pedig Hevesi Imre és a La Bomba szolgáltatja majd.
Október 26-án, pénteken a DE Főépülete az Agrár és Műszaki Gólyabálnak ad otthont. Ide elsősorban az AVK, MK, MTK hallgatóit és oktatóit várják a szervezők, jóllehet ez a rendezvény is – mint másik négy társa – nyitott a hallgatóság számára. A jó hangulatról a Bon-Bon zenekar és Komár Laci gondoskodik, a báli zenefelelős az Abrakazabra együttes lesz. De aki igazi mulatós hangulatra vágyik, annak a cigányok húzzák el a nótáját az Aulában.
Az Orvos Egészségügyi Centrum Gólyabálját november 10-ére hirdették meg, szintén a DE Főépületébe. Itt adnak randevút egymásnak az ÁOK, a FOK, a GYTK és az NK egyetemi polgárai. A programokról csak annyit sikerült megtudnunk, hogy sok meglepetés és sztárvendég várható.
A Joghallgatók Bálja november 17-én a Lovardában kerül megrendezésre. Az este fénypontjának Gáspár Laci fellépése ígérkezik, a folyamatos jó hangulatról viszont az Abrakazabra gondoskodik. Ezen az estén mindenkinek joga lesz jól érezni magát, esetleg másokat… De ha valakit valami atrocitás ér, akkor nem kell a szomszédba mennie jogorvoslatért.
A rendezvénysorozat utolsó eleme a november 24-én, szombaton lezajló Tudomány Egyetemi Karok (TEK) Gólyabálja. A hagyományokhoz híven ezen az estén a DE Főépülete megtelik gólyákkal, öreg diákokkal és oktatókkal, és persze számos programmal. A két központi helyszín az egyetem díszudvara és az Aula lesz. A talpalávalót ezen az estén is az Abrakazabra zenekar húzza majd, de mellettük fellép: Balássy Betti és Varga Feri, Maróti Viki és Nova Kultúrzenekar és a Four Fathers.

 

Mezei Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!