ERDON Osztály

2008.10.03. 18:57

Bemutatkoznak elsőseink

<p>Folytatjuk Szatmár megye első osztályos diákjainak a bemutatását — ezúttal az Aurel Popp Művészeti Líceum I. B osztáyával ismerkedhetnek meg. Tanítónő Blatniczki Cecília. <A href="http://video.erdon.ro/members.Iris/flv-elsosok_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az Aurel Popp Művészeti Líceum I. B osztályában 25 kisdiák kezdte meg tanulmányait Blatniczki Cecília tanítónő vezetésével. Ottjáttunkkor az osztály közössége a Zene Világnapjáról emlékezett meg: a napot zenehallgatással kezdték — Vivaldi műveit hallgatták a gyermekek —, valamint pár foglalkozás során komoly zenét hallgathattak a kisdiákok a foglalkozások során. Amint azt Blatniczki Cecília elmondta nemcsak a zenei világnap alkalmából hallgattak zenét növendékeivel, hanem más, hétköznapokon is zene mellett tanulnak a diákok. Emellett a világnapok mellett a népi hagyományokat is megtartják a gyermekek. „Látszik, hogy az óvodában mindegyik gyermekkel volt foglalkozva és már ott sok dologgal megismerkedtek növendékeim” — mesélte a tanítónő. Emellett megemlítette, hogy egyenlőre az írásfüzetben való eligazodással és a sorközök betartásával ismerkednek a kisdiákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!