Három II. ligás együttes nem kért élvonalbeli licencet

<p>Valamennyi I. ligás csapat és hét II. ligás lasbdarúgó–együttes nyújtotta be licenc–kérelmét a 2008–2009–es idényre – olvasható a román szövetség (FRF) hónlapján.</p>

A másodosztályos csapatok közül a Brassói FC, a CS Otopeni, a Concordia Chiajna, a Delta Tulcea (I. csoport), a FC Arges, a Szászmedgyesi Gaz Metan és a CSM Ramnicu Valcea (II. csoport) tett eleget határidőig a FRF felszolításának.

A szövetség arra kérte az I. ligás együtteseket, illetve a II. Liga két csoportjának első öt helyezetét (az őszi idény után az első öt helyezet), hogy március 31–ig készítsék el és nyújtsák be licenc–kérelmüket. Ez feltétel arra, hogy a következő idényben az élvonalban szerepeljenek. Ezek szerint a FC Botosani, a Dévai Muresul és a Nagyszalontai Liberty nem akar élni a lehetőséggel (hogy feljusson az I. Ligába), ezért nem készítette el a dokumentációt. Ha valamely a három csapat közül a szezon végén mégis kvalifikálja magát az élvonalba, nem licenc hiányába nem rendezheti majd hazai közönség előtt a hazai mérkőzéseit. „Nyilván az is lehetséges, hogy azok a csapatok közül, akik benyújtották licenc–kérelmüket, némelyeket visszautasítsunk. Végső döntést május 31–én hozzunk” – nyilatkozta a NewsIn hírportálnak Viorel Duru, a FRF licenceljárási igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!