ERDON Országos hírek

2008.10.20. 13:51

Napközik ellenőrzése

<p>Szeptember 15-19 között az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal országos szinten ellenőrizte a napközis programmal működő óvodákat. 498 közül 281 esetében találtak szabálytalanságot, kihágásokat, elsősorban az élelem és annak tárolása, illetve az intézmény szolgáltatásainak kínálata terén.</p>

Az ellenőrzés során véglegesen kivontak a forgalomból 157 kg élelmiszert, további 105 kilogrammot pedig, amelyek informatív-címkézési hiányosságokat mutattak, ideiglenesen kivontak a forgalomból. 28 óvoda működését ideiglenesen fel is függesztették. A vizsgálat során találtak olyan óvodákat, amelyek egyáltalán nem rendelkeztek működési engedéllyel, vagy az nem volt láttamozva erre az évre, illetve figyelmük kiterjedt a mosdók felszereltségére és az ágynemük huzatára is. Egyes óvodák nem számolták ki a gyermekek speciális óvodai étrendjének kalóriatartalmát, máshol asztalterítő nélkül tálalták az ebédet hibás asztalokon és székeken. A vásárlóvédők végül 78 bírságot róttak ki, összesen 282 ezer lej értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!