ERDON Országos hírek

2018.01.13. 12:53

Erdély valamennyi RMDSZ-es magyar önkormányzati képviselője tiltakozik a miniszterelnök kijelentése ellen

A szolidaritás jegyében, az RMDSZ Belső Erdélyi és Partiumi Önkormányzati Tanácsai nevében a leghatározottabb fellépést követeljük a közbeszédbe egyre inkább begyűrűző gyűlöletbeszéd visszaszorítása érdekében.

A szolidaritás jegyében, az RMDSZ Belső Erdélyi és Partiumi Önkormányzati Tanácsai nevében a leghatározottabb fellépést követeljük a közbeszédbe egyre inkább begyűrűző gyűlöletbeszéd visszaszorítása érdekében.Felhívjuk a román közvélemény figyelmét a miniszterelnök bűncselekményre uszító nyilatkozatainak súlyosságára és lehetséges következményeire. Az ilyen megnyilvánulások elleni azonnali fellépés hiánya a kiszolgáltatottság és fenyegetettség érzését növeli az erdélyi magyarok körében, könnyen elvezethet az erőszak kibontakozásához.

Meggyőződésünk, hogy amennyiben a román miniszterelnök nem hajlandó lemondani tisztségéről, és bocsánatot kérni a magyar közösségtől, elkerülhetetlen lesz az ügy büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!