ERDON Országos hírek

2019.11.10. 09:41

Megkeződött az államfőválasztás

Reggel hét órakor Romániába megkezdődött az államfőválasztás.

Reggel hét órakor Romániába megkezdődött az államfőválasztás.

 

A tizennégy jelöltre este kilenc óráig adhatják le voksaikat a polgárok. Délelőtt tíz óráig Bihar megyében  29.230 szavazó adta le voksát, ez az összes Bihar megyei szavazó 5,87 százaléka.Délelőtt tíz óráig a jelentős magyar lélekszámú megyékben a legalacsonyabb részvétel:  Kovásznában 4,8 százalék, Szatmárban 5,1 százalék és Hargitában 5,4 százalék. A legtöbben délelőtt tíz óráig az ország déli megyéiben járultak az urnák elé: Ilfovban és Teleormanban  9,8,  Olt megyében pedig a 9,3 százalékos volt a részvétel.

Vasárnap 9 óráig a szavazásra jogosult állampolgárok 3,52%-a adta le voksát az államfőválasztás első fordulójában - közölte a Központi Választási Iroda (BEC) sajtószóvivője, Mircea Preoţescu. Városon 3,48%-os, vidéken 3,57%-os részvételt jegyeztek 9 órakor - tette hozzá. Az öt évvel ezelőtti államfőválasztás első fordulójában 10 óráig a választópolgárok 6,55%-a szavazott. Városon 6,37%-os, vidéken 6,78%-os részvételt jegyeztek akkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!