ERDON Országos hírek

2019.11.20. 14:40

Dăncilă: Prioritásaim közé tartozik az erdők megóvása

Elnökként a környezetvédelem területén legfontosabb prioritása az erdők megvédése lesz - közölte kedden Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.

Elnökként a környezetvédelem területén legfontosabb prioritása az erdők megvédése lesz - közölte kedden Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.

"Románia elnökeként az erdők az első környezetvédelmi prioritásom. Sürgősen felkérem majd a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT), hogy határozottan lépjen fel ebben a nemzetbiztonsági kérdésében, és kötelezze a hatóságokat a szemünk előtt zajló bűncselekmények, zsarolás és rablás megszüntetésére. Lesz bátorságom arra, hogy végére járjak annak, ami Iohannist megijesztette 2015-ben, amikor a rá jellemző tunyasággal elkezdte ezt a folyamatot. Azt fogom kérni az általam vezetett kormányüléseken, hogy tökéletesítsék a fakitermelést nyomon követő rendszert (SUMAL), ismét aktiválják az erdőfelügyelő applikációt, és hozzák napirendre és tegyék átláthatóvá az országos erdőleltárt. Támogatom az új nemzeti parkok létrehozását és finanszírozását, valamint az erdő borította területek növelését - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Dăncilă.

Meglátása szerint "megoldások vannak , csak bátorságra és elszántságra van szükség azok megvalósításához.

Kifejtette: "az elnöknek nyilvános vitát kell kezdeményeznie az illegális fakitermelésről, a globális felmelegedésről, a levegő és víz minőségéről, valamint a minket eltemető szemét helyzetéről".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!