ERDON Országos hírek

2019.09.30. 18:08

Kivizsgálás a mintavétel kapcsán

Intézményen belüli kivizsgálást rendelt el Liviu Vasilescu országos rendőr-főkapitány hétfőn annak a tisztnek a magatartásával kapcsolatban, aki jelen volt, amikor biológiai mintát vettek Monica Georgeta Melencutól, az áprilisban eltűnt Luiza Melencu anyjától - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az AGERPRES hírügynökséggel.

Intézményen belüli kivizsgálást rendelt el Liviu Vasilescu országos rendőr-főkapitány hétfőn annak a tisztnek a magatartásával kapcsolatban, aki jelen volt, amikor biológiai mintát vettek Monica Georgeta Melencutól, az áprilisban eltűnt Luiza Melencu anyjától - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az AGERPRES hírügynökséggel.A kivizsgálásra azért van szükség, mert a rendőrség székházában levő Országos Kriminológiai Intézetből távozóban Monica Georgeta Melencu arra panaszkodott, hogy a biológiai mintavétel során megalázta és megfenyegette az eljárást felügyelő tiszt.

Megaláztak, egyszerűen kényszerítettek. Meggondoltam magam, nem akartam elvégezni ezt a vizsgálatot. Nem tetszenek itt nekem ezek a szabályok. Nem engedték meg, hogy elmagyarázzák nekünk, miről van szó. A felügyelő fellobbant, és simán megfenyegetett - mondta az asszony a rendőrség épülete előtt.

Ügyvédje beszámolója szerint a laboratórium vezetője megpróbálta elmagyarázni védencének a DNS-vizsgálat mibenlétét, ekkor azonban Ciobanu felügyelő brutálisan, szóbeli agresszióval és fenyegetéssel közbelépett, és megtiltotta, hogy a szakember felvilágosítást adjon az asszonynak.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) múlt héten kérte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencu DNA-profiljának megállapítására, valamint a feltételezett gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai profiljának megrajzolására. A vizsgálathoz biológiai mintára volt szükség, amelyet Luiza Melencu édesanyja nem volt hajlandó beszolgáltatni a hatóságoknak, emiatt 5000 lejre bírságolták. Ezt követően az anya hajlandó volt a rendőrséggel Bukarestbe menni mintavételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!