ERDON Országos hírek

2019.08.07. 11:15

Tizenöt fős csoportot telepített haza Szíriából a román külügyminisztérium

Román állampolgárokból és szíriai családtagjaikból álló 15 fős csoportot telepített haza Szíriából a külügyminisztérium.

Román állampolgárokból és szíriai családtagjaikból álló 15 fős csoportot telepített haza Szíriából a külügyminisztérium.

A külügyi tárca arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a hazatelepítés szerdán történt Törökországon keresztül, Románia damaszkuszi és ankarai nagykövetsége, az isztambuli konzulátus és az iskenderuni tiszteletbeli konzulátus segítségével.

Románia törökországi külképviseletein keresztül a külügyminisztérium kieszközölte, hogy a török hatóságok lehetővé tegyék a csoport átutazását és elszállásolását Törökország területén.

A 15 fős csoport hétfőn hagyta el Szíriát szárazföldi úton Törökország irányába. Hatay tartományon keresztül tartottak Isztambulba, onnan pedig Bukarestbe. Az utazás során végig román konzulátusi anyagi pártfogásban és védelemben részesültek.

A Szíriából való kimenekítések (2011) kezdete óta már 784 román állampolgárt, illetve családtagjaikat telepített haza a román külügyminisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!