ERDON Országos hírek

2019.08.22. 12:33

Săpoca-ügy: két páciens továbbra is súlyos állapotban van

A săpocai neuropszichiátriai kórházban lezajlott támadás két áldozata továbbra is súlyos állapotban van, tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

A săpocai neuropszichiátriai kórházban lezajlott támadás két áldozata továbbra is súlyos állapotban van, tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

A Sfântul Pantelimon kórházba vitt férfi állapota súlyos, de legalább nem romlott tovább. Az ide beutalt nő kéri a kórházból való kiutalását és azt szeretné, ha a továbbiakban Buzău megyében kezelnék.

Az Egyetemi Kórházban két áldozat fekszik, mindkettő nő. Egyiküket megműtötték, intubálták, állapota súlyos, hemodinamikailag instabil. A másik páciens esetében nem volt szükség műtétre, az ő állapota stabil, de állandó felügyelet alatt áll.

A Floreasca kórházban fekvő páciens állapota stabil. A legújabb komputertomográfiai lelet azt mutatja, hogy az agyi sérülések állapota nem romlott, igaz, nem is szívódtak fel. Az altatóorvos úgy döntött, hogy ma (csütörtökön - szerk. megj.) megpróbálja beszüntetni a szedált állapotot - áll a minisztérium tájékoztatásában.

A Bagdasar kórházban két nőt és egy férfit kezelnek. A 83 éves nő állapota változatlan, a 62 éves nőt hétfőn akarják megműteni. A 60 éves férfi kezelés alatt áll, esetében az orvosok "pillanatnyilag nem tartják időszerűnek a műtétet".

Öt személy meghalt, nyolc pedig megsérült, miután egy alkoholelvonási tünetekkel beutalt 38 éves férfi a szombatról vasárnapra virradó éjszaka több ütést mért egy perfúziós állvánnyal két kórterem pácienseinek a fejére a săpocai neuropszichiátriai kórházban. A sérülteket mind bukaresti kórházakban kezelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!