ERDON Országos hírek

2019.08.14. 13:43

Caracali ügy/Harminc nappal meghosszabbították Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását

Harminc nappal meghosszabbította az Olt megyei törvényszék az Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsított caracali férfi, Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását.

Harminc nappal meghosszabbította az Olt megyei törvényszék az Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsított caracali férfi, Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását.A döntést Gheorghe Dincă jelenlétében mondta ki szerdán a törvényszék.

A férfit július 27-én helyezték 30 napos vizsgálati fogságba, eredetileg nemi erőszak és kiskorúakkal való kereskedelem gyanúja miatt. Később a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kiterjesztette az ellen folyó bűnvádi eljárást minősített emberölés bűntettére is.

Július 30-án Gheorghe Dincă visszavonta az óvást, amelyet az előzetes letartóztatásáról szóló döntés ellen emelt.

*

Egy 15 és 19 év közötti lánytól, de nem Alexandra Măceşanutól származnak azok a csontmaradványok, amelyeket a Caracal melletti erdőben találtak meg - derül ki az antropológiai vizsgálat eredményéből, amelyet a törvényszéki orvostani intézet küldött el a caracali ügyben nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT).

A DIICOT közleménye rámutat, igazságügyi antropológus szakértők vizsgálták meg azokat a csontmaradványokat, amelyekhez az ügyben gyanúsított Gheorghe Dincă vezette az ügyészeket augusztus 5-én. A vizsgálat nyomán készített előzetes jelentés értelmében a csontmaradványok egy 15-19 év közötti nőnemű személytől származnak, és eltérnek azoktól, amelyeket a Gheorghe Dincă lakásán végzett házkutatás során találtak - mutat rá a kommüniké.

A DIICOT illetékesei szerint a törvényszéki orvostani intézet az elkövetkezőkben megvizsgálja, hogy a csontmaradványok az áprilisban eltűnt Luiza Melencutól vagy más személytől származnak-e.

A nyomozók augusztus 5-én égett csonttöredékeket és hamut találtak egy zsákban, amelyekről Gheorghe Dincă azt állítja, hogy Luiza Melencu maradványai lennének. A zsákot egy Caracal melletti erdőben találták meg, miután Dincă közölte a nyomozókkal, hogy hol van. Korábban a férfi azt mondta, hogy Luiza holttestét az Oltba dobta, később pedig azt, hogy a Dunába.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, miután rajtakapta, hogy telefonálni próbált. Állítása szerint utólag elégette a lány holttestét. A törvényszéki orvostani vizsgálat megállapította, hogy a Dincă lakásán talált csontmaradványok Alexandrától származnak.

A gyanúsított azt állítja, hogy ő ölte meg az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!