ERDON Országos hírek

2019.03.27. 09:39

Szívinfarktust kapott Tudose, meg is műtötték

Elhalasztotta európai parlamenti jelöltlistájának bemutatását a Pro Románia párt, mivel a lista egyik jelöltje, Mihai Tudose volt miniszterelnök kedden szívinfarktust kapott.

Elhalasztotta európai parlamenti jelöltlistájának bemutatását a Pro Románia párt, mivel a lista egyik jelöltje, Mihai Tudose volt miniszterelnök kedden szívinfarktust kapott.

Victor Ponta, a párt elnöke közölte, Tudose egészségi állapota miatt szerdán 10 órára módosították az EU-jelöltlista bemutatásának időpontját. Beszámolója szerint több kollégával gyűléseztek, amikor a volt kormányfő rosszul lett, és ki kellett hívni a mentőket.  ,,Be akartam jelenteni, holnap 10-kor bejelentem, hogy Mihai foglalja el a lista harmadik helyét. De most a legfontosabb az egészsége" - mondta Ponta. A Pro Románia párt EP-jelöltlistáján az uniós biztos Corina Creţu és Mihai Tudose mellett még tíz név található, közülük öt nő és öt férfi - tette hozzá Ponta.

Szívinfarktus

Mihai Tudose volt miniszterelnököt rosszullétekor Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi miniszter részesítette elsősegélyben. Bănicioiu utólag azt mondta, Tudose infarktusának egyik lehetséges oka a fokozott fáradtság, másrészt az, hogy szenvedélyes dohányos. A volt kormányfő mellkasi fájdalmat érzett, amely balra sugárzott ki, majd kiverte a veríték és elvesztette az eszméletét - idézte fel Bănicioiu, aki azt mondta, ilyen esetben azonnal hívni kell az 112-es számot, majd elsősegélyben kell részesíteni a beteget.

Két sztentet (érfalat kitámasztó fémhálót) ültettek be Mihai Tudose szívébe, így a volt miniszterelnök állapota stabil - közölte Sorina Pintea egészségügyi miniszter. Pintea megerősítette, hogy Tudose szívinfarktust szenvedett, és a C.C. Iliescu Szívkórház orvosai műtötték meg. ,,Jelenleg Mihai Tudose állapota stabil, a kórteremben van, és orvosi felügyelet alatt marad" - mondta az egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!