ERDON Országos hírek

2018.12.16. 10:15

Több helyen elakadt a vasúti forgalom a havazás miatt az ország nyugati részében

Az ország nyugati részében több helyen elakadt a vasúti forgalom a havazás miatt - jelenti vasárnap reggel a rendőrség közlekedési osztálya.

Az ország nyugati részében több helyen elakadt a vasúti forgalom a havazás miatt - jelenti vasárnap reggel a rendőrség közlekedési osztálya.A 900-as fővonalon, Krassó-Szörény megyében, mintegy 200 utassal Toplec (Topleţ) mellett vesztegel a Temesvár és Bukarest között közlekedő IR 1696 vonat, mert több fa rádőlt az elektromos vezetékre.

A 200-as fővonal elektromos áram nélkül maradt Arad megyében, ezért mintegy 60 utassal Varadia (Vărădia) mellett megállt a Kürtös és Bukarest között közlekedő IR 473-2 vonat, és Zámban (Zam) a Bukarest és Budapest között közlekedő IR 472-1 szerelvény, mintegy 100 utassal.

Lezárt kikötőkről és repterekről nincs hír.

Elektromos áram nélkül

Mintegy hatvan Temes megyei település maradt vasárnap reggel részben vagy egészben elektromos áram nélkül - tájékoztat a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az áramkiesés mintegy 40.000 fogyasztót érint, a hiba kijavításán 24 csapat dolgozik.

Az ISU-nak 140 bevetése volt az elmúlt 24 órában, amelyből négy tűzeset, 94 alkalommal kellett letört ágakat eltávolítaniuk közutakról vagy autókról, ezekben 39 gépkocsi megrongálódott, 32 leszakadt vezeték esetében, öt kidőlt oszlopnál és öt közúti balesetnél léptek közbe.

Fa dőlt egy közlekedő gépkocsira Déva és Arad között

Leállt a forgalom vasárnap reggel a DN7-es (E673) országúton, miután egy fa rádőlt egy közlekedő gépkocsira Déva és Arad között - jelenti a rendőrség közlekedési osztálya.

A balesetre a Hunyad megyei Vecel (Veţel) és Lesnyek (Leşnic) között került sor.

Az eseménynek nincsenek áldozatai, de a forgalom mindkét irányban leállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!