ERDON Országos hírek

2018.11.12. 12:59

A kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában

A kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában (CAG) - rendelte el a kormányfő.

A kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait az Általános Ügyek Tanácsában (CAG) - rendelte el a kormányfő.

A miniszterelnök úgy rendelkezett a kormány november 9-ei ülésén, hogy a kormány egy másik tagja veszi át az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter feladatait a CAG-ban (Általános Ügyek Tanácsa - amelyben a tagállamok európai ügyekért felelős miniszterei vesznek részt) - írja a külügyminisztérium Facebook-oldalán.

A központi sajtó arról cikkezett szombaton, hogy Victor Negrescu európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter benyújtotta volna lemondását.

Rovana Plumb, európai alapokért felelős miniszter azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik , Negrescu valóban benyújtotta lemondását, amelynek hátterében személyes okok állhatnak. A miniszter mindenkit arról biztosított, hogy az ország készen áll az EU-s elnökség átvételére.

Vasárnap Negrescu Facebook-bejegyzésben tisztázott néhány körülményt, ami az Európai Unió Tanácsa soros elnökségének Románia általi átvételét illeti.

A legfontosabb az, hogy az elnökség átvételének előkészítése politikailag és logisztikailag is a tervek szerint halad. Minden készen áll, amennyiben nem történik jelentős változás a kormány által elfogadott programhoz képest - nyilatkozta Negrescu.

Negrescu, aki európai parlamenti képviselői helyéről mondott le, hogy elfoglalhassa ezt a tisztséget érdekesnek tartja, hogy míg két nappal ezelőtt még mindenki elégedett volt a felkészüléssel, alighogy csodálatos módon kiszivárgott esetleges lemondása, többen agresszív támadást intéztek ellene.

Hozzátette: a felkészülésnek folytatódnia kell. Pénteken, amikot eljöttem az irodámból, mindent előkészítve hagytam a következő hétre. Azt szeretném, ha a projekt folytatódna. (...) Önkéntesként is dolgoznék egy ilyen fontos projektben, ha igény van erre - írta Negrescu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!