ERDON Országos hírek

2018.06.15. 20:44

Korrupcióval gyanúsítják Nicolae Robu temesvári polgármestert

Korrupcióval gyanúsítják Nicolae Robu temesvári polgármestert. Erről maga az elöljáró számolt be egy sajtótájékoztatón.

Korrupcióval gyanúsítják Nicolae Robu temesvári polgármestert. Erről maga az elöljáró számolt be egy sajtótájékoztatón.

Robu azt mondta, beidézték a korrupcióellenes ügyészség temesvári ügyosztályára, ahol közölték vele, hogy gyanúsított egy, európai uniós támogatással végzett tömbházszigeteléssel kapcsolatos ügyben. A polgármester azt állítja, azt róják fel neki, hogy nem volt hajlandó az eredeti szerződésbe foglalt 15 ezer eurónál nagyobb összeget fizetni a tervezőnek. "Ha engedtem volna az érveinek, miszerint ő a szerződésben előírt 15 ezer eurónál sokkal többet érdemelne, és jóváhagytam volna akár 1 euróval is többet, kétségtelenül vétkes lennék. Őt senki nem kötelezte arra, hogy aláírja a 15 ezer euróról szóló szerződést" - fogalmazott Robu. Hozzátette, ugyanebben az ügyben azzal is gyanúsítják, hogy aláírt egy dokumentumot, amellyel tanúsította, hogy az uniós finanszírozás megszerzéséhez benyújtott dokumentumok törvényesek, utólag azonban felmerült a gyanú, hogy néhány irat nem volt legális.

A temesvári polgármester ártatlannak vallja magát, és állítása szerint nem fog lemondani a Nemzeti Liberális Párt Temes megyei szervezetének elnöki tisztségéről. "Én nem követtem el semmiféle törvénytelenséget, és mást sem kértem arra, hogy illegálisan járjon el, sem ebben az ügyben, sem másban" - nyomatékosította.

Az ügyben Dan Diaconu alpolgármester és a polgármesteri hivatal több más alkalmazottja is gyanúsított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!