ERDON Országos hírek

2018.01.16. 10:25

Leköszönőben Mihai Tudose miniszterelnök

Megérkezett a Victoria-palotába kedd reggel Mihai Tudose leköszönő miniszterelnök és Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes.

Megérkezett a Victoria-palotába kedd reggel Mihai Tudose leköszönő miniszterelnök és Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes.Tudose hétfő este bejelentette, hogy lemond miniszterelnöki tisztségéről, miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága megvonta tőle politikai támogatását. Mihai Tudose elmondta, nem fogja ellátni az ügyvivő kormányfői tisztséget, a kormányfő keddi programját Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes veszi át. Kedden a Victoria-palotába látogat Abe Sinzó japán miniszterelnök.

A kormány hétfő esti közleménye szerint Mihai Tudose hétfő este hivatalosan benyújtotta lemondását, az erről szóló dokumentumot kedden küldik el az elnöki hivatalnak. Az idézett forrás szerint az államfő kiad egy rendeletet a tisztség megüresedéséről, egy másik rendelettel pedig, az új kormány megalakulásáig a kormány egy másik tagját ügyvivő miniszterelnöknek nevezi ki. A rendeletek akkor lépnek életbe, amikor megjelennek a Hivatalos Közlönyben - tájékoztat a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!