ERDON Országos hírek

2017.12.09. 10:27

T. Meleşcanu: az Angliában élő uniós állampolgárok jogai a Brexit után is megmaradnak

Az angol hatóságok elvi kötelezettséget vállaltak, hogy a brit területen jogszerűen tartózkodó uniós állampolgárok jogai nem csorbulnak a Brexit után - közölte pénteken Teodor Meleşcanu külügyminiszter.

Az angol hatóságok elvi kötelezettséget vállaltak, hogy a brit területen jogszerűen tartózkodó uniós állampolgárok jogai nem csorbulnak a Brexit után - közölte pénteken Teodor Meleşcanu külügyminiszter.Meleşcanu szerint lezárult az Unió és a közösséget elhagyó Nagy-Britannia közötti tárgyalások első szakasza.

A brit fél elfogadta, hogy az uniós, köztük román állampolgárok jogai nem változnak, miután az ország kilép az Unióból, ám pontosan meg kell állapítani, hogy milyen előírások vonatkoznak az ott-tartózkodásra. Mindenképpen, az angol hatóságok elvi kötelezettséget vállaltak, hogy a brit területen jogszerűen tartózkodó uniós állampolgárok jogai nem csorbulnak a Brexit után - hangoztatta Meleşcanu.

A román külügyminiszter részt vett a bukaresti jogi egyetem We are NATO kampányának indításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!