ERDON Országos hírek

2017.06.01. 09:43

Lemondana Nicuşor Dan a Mentsétek meg Romániát Szövetség éléről

Szerda este bejelentette lemondási szándékát Nicuşor Dan a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) éléről. A szövetség elnöke azután jelentette ki, hogy lemond, miután a párt országos bürója a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítás ellen szavazott, magyarázták a források az AGERPRES hírügynökségnek.

Szerda este bejelentette lemondási szándékát Nicuşor Dan a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) éléről. A szövetség elnöke azután jelentette ki, hogy lemond, miután a párt országos bürója a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítás ellen szavazott, magyarázták a források az AGERPRES hírügynökségnek.A források szerint lemondási szándékát csak szóban jelezte az elnök.

Cristian Seidler, a szövetség alelnöke egyelőre nem kívánta kommentálni az USR elnökének esetleges lemondását.

"Az országos büró az alkotmánymódosítás ellen szavazott. A többit meglátjuk. (...) Ez a döntés született, nagyon röviden és meglátjuk a következő napokban. Az a gond, hogy nem biztos, hogy erről az országos bürónak kellet döntenie vagy a nemzeti politikai bizottságnak is meg kell erősítenie ezt a döntést" - mondta az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!