ERDON Országos hírek

2017.06.08. 09:54

Indul a Start-Up-program

Alexandru Petrescu kereskedelmi miniszter bejelentette: június 15-én indítják a Start-Up Nation elnevezésű program, mellyel a kormány az újonnan alapított kis- és közepes vállalkozásokat kívánja támogatni.

Alexandru Petrescu kereskedelmi miniszter bejelentette: június 15-én indítják a Start-Up Nation elnevezésű program, mellyel a kormány az újonnan alapított kis- és közepes vállalkozásokat kívánja támogatni.A végrehajtási utasítás pedig meg kellett jelenjen a Hivatalos Közlönyben. Maximum 200 ezer lejes támogatást kaphat egy kedvezményezett, az elszámolható költségek 100 százalékát, évente legtöbb 10 ezer személy. A teljes költségvetése a programnak 1,7 milliárd lej, mely 1,2 milliárd lej az állami költségvetésből származik, 500 millió lej pedig európai uniós pénzforrás. Az egyik feltétel, hogy a kereskedelmi társaság 2017. január 1-je után lett megalapítva, a másik, hogy legalább egy új munkahely jöjjön létre, és ez két évig megmaradjon. Az elszámolható költségek közé sorolták a bérleti díjat, a fizetést, a gépeket stb. A kormány arra számít, hogy 10 ezer új cég és 15-20 ezer új munka létesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!