ERDON Országos hírek

2017.03.06. 10:29

Ionuţ Dumitru: csak illúzió az,hogy jól képzett munkaerőnk van,a diákok felkészültsége évről évre romlik

Romániának már nincs jól képzett munkaereje és az emberi erőforrás minősége és szakmai felkészültsége egyre gyengébb - jelentette ki Ionuţ Dumitru, a Pénzügyi Tanács elnöke.

Romániának már nincs jól képzett munkaereje és az emberi erőforrás minősége és szakmai felkészültsége egyre gyengébb - jelentette ki Ionuţ Dumitru, a Pénzügyi Tanács elnöke.

"A vállalkozók legnagyobb problémája az, hogy nem kapnak képzett munkaerőt. Még mindig abban az illúzióban élünk, hogy nagyon jól felkészült munkaerővel rendelkezünk. Ez csak egy illúzió, egyetemi tanárként is megerősíthetem, hogy a diákok minősége évről évre gyengébb, ezt biztosra állíthatom. Tehát az az előnyünk, hogy jól képzett munkaerőnk van, már nemigen áll, mi több, a munkaerő most már drága is - mondta Dumitru a Digi 24 televízióban.

Véleménye szerint egyes ágazatokban, mint a számítástechnika, akkut munkaerőhiány van, de gond van olyan kevésbé magas felkészültséget igénylő foglalkozások területén is mint hegesztő, vagy traktorista.

Több vállalkozó is arra panaszkodott, hogy neki nem két egyetemet végzett emberek kellenek, hanem hegesztők és esztergályos mesterek - monta a Pénzügyi Tanács elnöke.

Véleménye szerint nem az számít, hogy ki milyen szakot végzett, hanem az, hogy jó szakember legyen

Az a legnagyobb gond, hogy gyakorlatlag az összes szakon a felkészültségi szint egyre gyengébb lesz. Ez a munkaerő problémája, azon túl, hogy mind kevesebb van - tette hozzá Dumitru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!