ERDON Országos hírek

2016.06.21. 14:20

Bukarestben a váradi iskolatervről

A projektet ismertették, de közben már működik is, gyakorlatban: Bukarestben mutatta be a váradi Eurobusiness szakiskola projektjét, működését.

A projektet ismertették, de közben már működik is, gyakorlatban: Bukarestben mutatta be a váradi Eurobusiness szakiskola projektjét, működését.

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség kedden Bukarestben mutatta be a váradi Eurobusiness szakiskola tervét. Ehhez az alkalmat egy országos konferencia adta, amelyen a szakoktatás duális módszereit taglalták. Talán kevesen tudják, de az ilyen oktatás előmozdítására még külön országos ügynökség is van: a Szakoktatás Országos Fejlesztési Központja. Ez szervezte a bukaresti eseményt, a szakminisztériummal közösen. A váradi projektet Delia Ungur, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség menedzsere mutatta be a rendezvényen, amelyen Adrian Curaj szakminiszter is részt vett. A terv már három éves, és most jó példaként tájékoztatták róla a résztvevőket.

Beiratkozások

A váradi Eurobusiness szakiskola a jövő tanévre 112 helyet kínál, a következő foglalkozási területeken: számalapú gépek kezelői, lakatosok, matricázógép-kezelő, villanyszerelő, elektronista. A felvételi első szakasza már lezárult, de augusztus 16-17-én pótfelvételi lesz, majd szeptember 1-2-án újabb. Beiratkozni a váradi Traian Vuia iskolában lehet, a Constantin Brancoveanu utca 12/A alatt. Információk a sebpo.ro honlapon, illetve a 0359 889389 és a 0259 436039 számokon.

A múlt hónapban egyébként az oktatási minisztérium közvitára bocsátotta a duális (azaz az elméleti oktatás mellett a gyakorlatira is nagyobb hangsúlyt fektető) szakoktatás előmozdításának stratégiáját. Ebbe is illeszkedik a már működő váradi iskola.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!