ERDON Országos hírek

2015.04.23. 12:53

Garasoskodó kormány

A borravaló megadóztatásának újabb áldozatai a taxisok, a kormány elképzelése szerint ugyanis ők is oly módon kell átalakítsák kasszagépeiket, hogy a borravaló után is kasszablokkot állítsanak ki.

A borravaló megadóztatásának újabb áldozatai a taxisok, a kormány elképzelése szerint ugyanis ők is oly módon kell átalakítsák kasszagépeiket, hogy a borravaló után is kasszablokkot állítsanak ki.

A taxikba szerelt kasszagépet úgy kell átalakítani, hogy az külön kasszablokkot adjon a kliensek által hagyott borravalóról – jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a szerdai kormányülés után újságírók kérdéseire válaszolva. A Mediafax hírügynökség által idézett tárcavezető kifejtette, hogy a taxikban van kasszagép, tehát kivitelezhető az, hogy kimutassák a fuvardíj és a borravaló közötti különbséget. Ennek kapcsán kérdeztük egy váradi taxis véleményét, aki neve elhallgatását kérve elmondta, hogy az utasok olyan kevés borravalót hagynak manapság, hogy nem éri meg az ezzel járó befektetés és a fáradság. „Van olyan kliens, akinek én szoktam hagyni pénzt, például ha van egy tíz lej harminc banis fuvar, és a klines fizet tíz lejt, akkor én mondom azt neki, hogy hagyja a harminc banit” - jegyezte meg, majd hozzátette: „Ma már nincs olyan, hogy egy hat lejes fuvar után a kliens hagy nyolc lejt. Ma már olyan minimális az az összeg, ami a nap végére pluszban marad ahhoz képest, mint ami a kasszába be van ütve, hogy nem is értem, mekkora bevételre számít az állam ettől az intézkedéstől” - tette hozzá. A taxis megjegyezte azt is, hogy aki eddig kijátszotta a törvényt, az ezután is ki fogja játszani. Arra a kérdésre, hogy mekkora költséget jelent a kasszagépek átállítása, a taxis elmondta, hogy amennyiben csak egy egyszerű átállításról van szó, az nem nem kerül sokba, csak akkor jelent pluszköltséget a kormány legújabb hóbortja, amennyiben új kasszagépet kell venni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!