ERDON Országos hírek

2014.12.03. 16:56

Új vasúti menetrend lép életbe

December 14-én új vasúti menetrend lép életbe, amiben több Regio oda-vissza járat szerepel, mely összeköttetést biztosít a főbb síközpontokkal. Ezenkívül gyorsjáratokat is indít a CFR.

December 14-én új vasúti menetrend lép életbe, amiben több Regio oda-vissza járat szerepel, mely összeköttetést biztosít a főbb síközpontokkal. Ezenkívül gyorsjáratokat is indít a CFR.

A Román Állami Vasúttársaság közleménye szerint az új vasúti menetrend 2015. december 12-ig lesz hatályban, és több mint 1100 vonatszerelvény napi közlekedését tartalmazza. Az illetékesek szerint a lista kialakításakor tekintettel voltak a piaci keresletre, és igyekeztek úgy meghatározni az indulási és érkezési időpontokat, illetve a szállítási kapacitásokat, hogy a lehető legjobb komfortérzetet biztosítsák az ügyfeleiknek. Az elmúlt évek negatív tapasztalatait figyelembe véve azonban kíváncsian várjuk, hogy ez a gyakorlatban ez miként fog megvalósulni...

Ahogyan eddig is, jövőre is ingázni lehet majd a nagyobb városok és a közeli települések közt, viszont változásnak számít, hogy több InterRegio szerelvényt Regio rangúvá minősítenek át épp azért, hogy így több helyiségben tudjon megállni az útvonala során.

Ugyanakkor a téli időszakban úgynevezett Hóvonatokat működtetnek, melyek célállomásai a legkeresettebb hazai hegyi turistaparadicsomok, és ezeken a járatokon 25 százalékos jegyárkedvezményt adnak január 1. és február 28. között hétfőtől csütörtökig a másodosztályon. Emellett jövőre közvetlenül lehet utazni a bukaresti északi pályaudvarról Bécsbe, Budapestre és Szófiába, illetve a magyar fővárosba Temesvárról, Brassóból, Marosvásárhelyről és Kolozsvárról is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!