ERDON Országos hírek

2013.04.11. 13:29

Közlemény a „Szülőföldön magyarul” pályázatról

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége felhívja az érintettek figyelmét, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett „Szülőföldön magyarul” pályázat határideje 2013. április 15-én lejár. A csíkszeredai székhelyre (Csíkszereda Taploca u. 20 sz.) már több mint 70 ezer pályázat érkezett meg, és számuk napról napra növekszik. A <a href="http://www.szulofoldonmagyarul.ro/" target="_blank">www.szulofoldonmagyarul.ro</a> honlapon ez is megtekinthető, a pályázattal kapcsolatos összes tudnivaló mellett.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége felhívja az érintettek figyelmét, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett „Szülőföldön magyarul” pályázat határideje 2013. április 15-én lejár. A csíkszeredai székhelyre (Csíkszereda Taploca u. 20 sz.) már több mint 70 ezer pályázat érkezett meg, és számuk napról napra növekszik. A www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon ez is megtekinthető, a pályázattal kapcsolatos összes tudnivaló mellett.

 

A pályázatok feldolgozása folyamatosan halad. A pályázati csomag alapos ellenőrzés után rögzítésre kerülnek adatbázisunkban. Az észlelt hiányosságokról a pályázót a megadott e-mail címen vagy telefonszámon értesítjük.

A pályázatok teljes feldolgozását követően, a pályázati felhívásnak megfelelően postai úton is tájékoztatjuk a pályázókat pályázatuk hiányosságáról, amelynek pótlására 15 nap áll rendelkezésükre. Amennyiben a hiánypótlás a fent nevezett időpontig nem érkezik be a Szülőföldön magyarul – Pályázati Irodába, támogatási kérvényük elutasításra kerül. Minderről naprakészen tájékoztatjuk a pályázókat honlapunkon, és a médián keresztül is.

A beérkezett pályázatokról a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége ellenőrzés és feldolgozás után javaslatot tesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, ahol elbírálják a pályázatot és döntenek a támogatás vagy elutasításról. A pályázó a Bizottság döntéséről írásos tájékoztatást kap.

Sikeres pályázás esetén a megítélt támogatási összeg folyósítása kizárólag banki átutalással történik, a Bizottság által meghatározott RON összegben, az OTP Bank Románia Rt. által vezetett bankszámlákra. Aki már előző években is kártyára kapta a támogatást, az idei támogatás a meglévő számlára érkezik. Aki idén pályáznak először, azoknak az OTP biztosítja díjmentesen a támogatás folyósításához szükséges bankszámlát, bankkártyát.

A pályázat eredményes lebonyolítása érdekében kérjük a pályázókat, hogy figyelmesen töltsék ki az adatlapot, ne felejtsék el az aláírást sem. Fontos hogy mellékeljék a szükséges iratokat, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a gyermek magyar nyelven tanul, hány igazolatlan hiányzása volt az első félévben, ugyanakkor a pályázó szülő, illetve törvényes képviselőjének jogosultsága gyermeke Szülőföldön magyarul támogatására pályázni (a gyermek keresztlevelében ő az egyik szülő, válás esetén az ő gondozásába helyezték a kiskorút, házassági levél névváltozás esetén, a nevelőszülő megbízásáról szóló hatósági döntés).

2013. április 15-én lejár a pályázat beküldési határideje! Az április 15 után postázott pályázatok elutasításra kerülnek. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel, és igényeljék a Szülőföldön magyarul pályázati támogatást!

A Pályázati Iroda ügyfélszolgálata munkanapokon 8 – 16 óra között fogadja a 0266-244450 telefonszámon érkező hívásokat, valamint megválaszolja az info@szulofoldonmagyarul.ro e-mail címre küldött kérdéseiket.

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

"Szülőföldön magyarul" - Pályázati Iroda,

530241 Csíkszereda, Taploca u., 20 sz.

Tel-Fax: 0266-244450

Csíkszereda, 2013. április 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!