ERDON Országos hírek

2012.07.19. 16:00

Kovács Péter: Szász Jenő a saját bőrét próbálja menteni

Nem lehet komolyan venni Szász Jenő pártelnök, magyar választási szövetségre vonatkozó javaslatát - nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Nem lehet komolyan venni Szász Jenő pártelnök, magyar választási szövetségre vonatkozó javaslatát - nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Szász nagyon jól tudja, hogy Románia főügyésze bármelyik pillanatban feloszlathatja a Magyar Polgári Pártot, hiszen az nem felel meg a párttörvény előírásainak, miszerint két egymás utáni választáson egyenként 50.000 szavazatot kell elérni. Ennek tudatában Szász Jenő kétségbeesetten keresi a kiutat a politikai porondon való megmaradására, már azt is kilátásba helyezte, hogy neki kell egy parlamenti képviselői hely - hangsúlyozta Kovács, majd hozzátette: Szász egy romániai magyar válogatottat küldene a Parlamentbe, de ő is nagyon jól tudja, hogy a válogatást nem a harmadik ligában kell végezni. A főtitkár elmondta: az elmúlt években két magyar párt jött létre, és mindkettő megbukott a választásokon, miért gondolja azt Szász Jenő, hogy egy harmadik párt megalakítása a járható út?

A 2012-es önkormányzati választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a magyar szavazatok mintegy 90 százalékát megszerezte, ez egyértelmű jelzés arra, hogy a Szövetségen belül kell megvalósítani az összefogást - zárta nyilatkozatát Kovács Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!