ERDON Országos hírek

2012.05.11. 19:09

Elindította kampányát a Maros megyei RMDSZ

Megválasztása esélyeiről beszélt mai sajtótájékoztatóján Frunda György, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. Lokodi Edit Emőke az RMDSZ Maros megyei tanácselnök-jelöltje a ma kezdődött kampányról nyilatkozott.

Megválasztása esélyeiről beszélt mai sajtótájékoztatóján Frunda György, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. Lokodi Edit Emőke az RMDSZ Maros megyei tanácselnök-jelöltje a ma kezdődött kampányról nyilatkozott.

A június tizedikei választásokkal kapcsolatban Frunda György politikai vetélytársként nevezte meg Smaranda Enachét. A függetlenként induló jelölt eltávolodott eddigi értékeitől és az EMNP támogatását élvezi. Benedek Imre az MPP színeiben indul, és szintén az MPP városi tanácsosi listáján tűnik fel unokaöccse, az RMDSZ-ből kivált Benedek István. A felmérésből kiderül, hogy ezek a jelöltek rontják az RMDSZ-es polgármesterjelölt esélyeit.

„A szavazópolgároknak tudniuk kell, hogy minden egyes voks, amelyet Enachénak vagy Benedeknek szánnak, a jelenlegi polgármester, Dorin Florea esélyeit növeli. A jelölteknek, akik a felmérés alapján mögöttem szerepelnek, el kell dönteniük, hogy Florea javára rontják lehetőségeimet, vagy visszavonulnak, hogy éles küzdelem legyen köztem és a jelenlegi polgármester között.” – emelte ki Frunda György.

Lokodi Edit Emőke hangsúlyozta, hogy az RMDSZ felkészült, tisztességes kampányt fog folytatni. Kiforrt programjuk olyan ígéreteket tartalmaz, melyek a gazdasági válság elmélyülése esetén is kivitelezhetők. „Megmutatjuk mi az, amit már megvalósítottunk, és a folyamatban lévő projekteket záros határidőn belül véglegesítjük. A programunkban található fejlesztéseket főként Európai Uniós pályázatok révén fogjuk véghezvinni. Ezek a legbiztosabb, legelérhetőbb pénzügyi források.” – fogalmazta meg a megyei tanács elnöke.

Az RMDSZ állásfoglalása helytálló volt, amikor a tanügyi törvény szigorítását kérte. A MOGYE szenátusa az Egyetem Chartájába kellett volna foglalja a magyar kar feltételeit. „Kérdéses, hogyha legalább öt napon belül nem oldódik meg a MOGYE problémája, a magyar diákok milyen jogi keretek között fognak felvételizni? A magyar diákok nélkül életképtelen ez az egyetem, hiszen szükség van mind a román, mind a más nemzetiségű hallgatókra is” – nyilatkozta Frunda György. A polgármesterjelölt azt is kiemelte, hogy az egyetemi autonómiát úgy kell alkalmazni, hogy elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a multikulturalizmust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!