ERDON Országos hírek

2011.01.15. 12:06

Itt a bojkott a benzinár miatt (?)

<p>Felemásnak tűnik az a többrétűnek szánt akció, amellyel a hatalmas benzinár miatt akarnak sokan demonstrálni az országban.</p>

A szállítók országos szervezete tiltakozó megmozdulásokat szervez az emelkedő üzemanyagárak miatt és bojkottálni fogják a Petrom kutak tevékenységét. A szervezet képviselői úgy nyilatkoztak, tiltakozásukkal társulni kívánnak ahhoz a civil kezdeménye- zéshez, melynek keretében a lakosság január 17-én, 18-án és 19-én megtagadja az üzemanyag vásárlást a hazai töltőállomá- soknál.

A szállítókat tömörítő legnagyobb szakmai szervezet, a FOTR felhívásban tájékoztatja tagjait az OMV Petrom kutak ellen indítandó országos bojkottról, mely a tervek szerint akár két hónapot is tarthatna - jelezte a money.ro. Időközben olyan hjrek is felröppentek, hogy a taxisok akciója már tart is, amelynek keretében nem tankolnak és nem szállítanak utasokat. Portálunk, az erdon.ro gyorsvizsgálata szerint a legtöbb taxivállalat semmi ilysmiről nem tud, a munkát a szokott rendszerint végzik.

Időközben polgárok ezrei arra készülnek, hogy a jövő hét elején három napon át nem tankolnak a romániai töltőállomásoknál. Augustin Hagiu, a szakmai szervezet vezetője úgy nyilatkozott: szükségesnek látják a lakossági megmozdulással összehangolni tiltakozó akciójukat, mert az üzemanyag-előállítóknak meg kell érteniük, hogy az áremelkedések nem folytatódhatnak a végtelenségig.

A szállítók másik szakmai tömörülése, az UNTR azonban nem ért egyet azzal, hogy a bojkott csak egy üzemanyag-forgalmazóra terjedjen ki. Ioan Lixandru, az UNTR képviselője elmondta: igazságtalan lenne csak az OMV Petrom töltőállomásokat felelősségre vonni, hiszen minden hazai forgalmazó áremelést alkalmazott. Az államnak kötelessége lépéseket tenni a jelenség ellen, hiszen évente 4 milliárd eurós jövedelme származik az üzemanyagokra kiszabott adókból és illetékekből, nyilatkozta Ioan Lixandru, akit a money.ro portál idéz.

Az internetes közösségi oldalakon népszerűsített civil-kezdeményezés következtében Romániában a jövő hét elején háromnapos bojkottra készülnek a polgárok, terveik szerint január 17. – 19. között nem tankolnának a hazai töltőállomásokon. A dolog furcsasága amúgy, hogy a netes üzenetek Magyarországra is átkerültek, ott is terjednek, az anyaországban zavart okozva.

Pár meglátás blogbejegyzésben is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!