ERDON Országos hírek

2010.11.18. 15:36

Furcsa bűncselekmény

<p>Az Építészkamara elnöke szerint a hőszigetelés-rehabilitációs program építészeti szempontból kudarcnak tekinthető.</p>

„Minden építészeti kudarcban a felelősség egyenlő mértékben oszlik meg a megrendelő, a terv kiötlője, az engedélyek kibocsátója, a kivitelező és mindazok között, akik az így fennálló heyzetet elfogadják” – nyilatkozta nemrégiben Şerban Ţigănaş, a Romániai Építészkamara elnöke hőszigetelés-rehabilitációs programról szervezett szemináriumon. Az elnök nehezményezte azt, hogy a hőszigetelés-felújítási program csak az energetikai hatékonyságot veszi figyelembe, de az építészeti problémákat másodrangú kérdésként kezeli.

Ţigănaş szerint a program valóságos bűncselekmény akkor, amikor a kulturális örökség részét képező ingatlanokat egyszerűen polisztirénnel burkolják be. Ţigănaş elárulta: az építészkamara párbeszédet szeretne folytatni a hatóságokkal az építészet témakörében, és a kamara már javaslatokat is kidolgozott a problémák enyhítésére. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi a véleménye a Fejlesztési Minisztérium által kidolgozott homlokzatfelújításra vonatkozó törvénytervezetről, Ţigănaş azt válaszolta, hogy szerinte nem lehet büntetésekkel rábírni az embereket arra, hogy felújítsák ingatlanuk homlokzatát, ehelyett a hatóságoknak kellene jó példával  elöljárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!