ERDON Országos hírek

2010.10.07. 15:11

Segíthetnek az iszapkatasztrófa áldozatain!

<p>Egy romániai honatya pénzt akar kapni Magyarországtól az iszapkatasztrófa miatt. Olvasióink viszont pénzt adhatnak a károsultaknak.</p>

Magyarország fizesse ki a Veszprém megyei környezeti katasztrófa által Romániának okozott károkat - követelte csütörtökön egy romániai képviselő. Horea Uioreanu, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője válságbizottság felállítását sürgeti, amely folyamatosan követné a fejleményeket valamint a katasztrófának a romániai környezetre és lakosságra kifejtett hatását. "Ezen bizottságnak kell megállapítania azt is, hogy mekkora kártérítést kell fizessenek a magyar hatóságok Romániának az okozott károkért" - véli a képviselő. "A környezeti katasztrófát nagyon komolyan kell kezeljék a román hatóságok" - állítja Emil Boc kormányfőhöz intézett nyílt levelében. A szennyezés várhatóan négy-öt napon belül éri el Romániát.

Segíthetnek

Időközben lapunk nevében megkerestük az iszapömlés által tönkretett települések vezetőit. Az érintettektől azt tudakoltuk, milyen módon segíthetnek az adakozni kívánó romániai magyarok. A legtöbb érintett település esetében erre még nincs lehetőség - derült ki. Megkeresésünk után viszont külföldi átutalásokat fogadó bankszámlát nyitott az egyik legsúlyosabban érintett kisváros, Devecser. Ennek önkormányzata érdeklődésünk nyomán tudatta: támogatások átutralása az OTP Bankba lehetséges. A követlező azonosítók szükségesek: SWIFT azonosító - OTPVHUHB; IBAN elektronikus - HU43117480901542708510070004; IBAN nyomtatott forma: - HU43 1174 8090 1542 7085 1007 0004. Devecser vezetői ezúton köszönik meg olvasóink segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!