ERDON Országos hírek

2008.11.17. 17:47

Kétszer több pénz lakásépítésre

<p>Jövőre megkétszereződhet a lakásépítési programra szánt pénzalap – jelentette ki Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter. Erről már múlt héten is tárgyalt a kormány, végleges döntésre a következő hetekben lehet számítani.</p>

Borbély László elmondta, a lakásépítésre szánt pénzalap bővítése mellett 2009-ben elkezdődik az ANL lakások eladása. „Legalább hétezer fiatal család lesz jogosult az ANL-s lakások megvásárlására. Ha csak fele dönt úgy, hogy megvásárolja azt a lakást, amelyet jelenleg bérel, akkor is több mint 60 millió euró kerül a költségvetésbe, amit kizárólag újabb ANL lakások építésére fordít majd a minisztérium” – tette hozzá a miniszter.

Borbély László szerint a fiatalok támogatása kiemelt fontosságú marad, cél, hogy olcsóbban juthassanak lakásokhoz. „A 20%-os lakástámogatási program mellett olyan jelzálogkölcsön programot kezdeményezünk, amely lehetővé teszi, hogy a fiatalok kedvezményes áron vásároljanak lakást ” – hangsúlyozta. A fejlesztési, középítkezési és lakásügyi minisztérium idén közel 100 millió eurót fordított lakásépítésre, beindította az első lakásépítési programot és a lakásépítést a visszaszolgáltatott ingatlanokból kilakoltatott személyek számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!