ERDON Országos hírek

2008.10.14. 12:50

Văcăroiu és Pete a Számvevőszéken

<p>Jóváhagyták Nicolae Văcăroiu PSD-s politikus (képünkön) kinevezését az Állami Számvevőszék élére ma a törvényhozás szakbizottságai. Így Văcăroiu, volt kormányfő, Ion Iliescu bizalmasa, a Szenátus jelenlegi elnöke rövidesen a Számvevőszék vezetője lesz.</p>

A Számvevőszék vezetőtanácsát is kijelölik egyébként, s ebben helyet kapott Pete István eddigi Bihar megyei RMDSZ-szenátor is. Nicolae Văcăroiu szenátuselnök kedden, miután a költségvetési-pénzügyi szakbizottságok együttes ülése jóváhagyta kinevezését a Számvevőszék elnöki tisztségébe, kijelentette, távozása az intézményhez „kihívást” és „vonzást” jelent számára a szakmai karriere vége felé. Rámutatott, nem „véletlenül” megy a Számvevőszékhez, és nem könnyen vállal el egy tisztséget. Hangsúlyozta ugyanakkor, „komoly munkára” készül, és nagyon sok tagját ismeri a Számvevőszéknek, mivel nagyrészüknek felettese is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!