ERDON Országos hírek

2008.10.27. 12:06

Közösségi felelősségvállalás már középiskolás korban

Címkék#diák#kodak

<p>A tavaszi képzéssorozat sikeressége után, október–február közötti időszakban ismét megrendezésre kerül a Közéleti Diák és Ifjusági Akadémia (KÖDAK), a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) és a Közéleti Diák és Ifjúsági Akdémia Intézet szervezésében a KÖDAK kurzust</p>

A KÖDAK egy öt hétvégén keresztül tartó képzéssorozat, minden hétvégén más témakörben, más elődadóval és más helyszínen. A képzések között gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk a hallgatóknak. A hétvégén zajlott szóbeli vizsgák után 16 középiskolás számára nyílik lehetőség a képzés elvégzésére. A kurzus hosszú távú célja a jövőbeli diákönkormányzati és diákszervezeti vezetők felkészítése arra, hogy minőségi munkát végezhessenek, megtanuljanak felelős döntéseket hozni, stratégiában gondolkodni, illetve csapatban dolgozni.

A diákakadémián tanultakat a résztvevők felhasználhatják ifjúsági szervezetek koordinálására, alapítványok, szervezetek müködtetésére, projektek igazgatására és nem utolsó sorban szakértői munkára, illetve iskola utáni (vagy alatti) vállalkozói tevékenységre. Érdeklődni lehet a kodak.kurzus@gmail.com e–mailcímen, valamint a 0741063220–as telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!