ERDON Országos hírek

2008.09.26. 07:42

Romániai hackerek kiadatását kéri Amerika

<p>Az <B>Amerikai Egyesült Államok</B> különböző <I>bankintézmény</I>ei ellen elkövetett támadás miatt kéri az FBI 21 romániai <I>hacker</I> kiadatását. FBI ügynökök és ügyészek hallgatták ki azokat a <B>Valcea</B> megyei fiatalokat, akiket azzal vádolnak, hogy több száz amerikai állampolgár bankszámláját ürítették ki.</p>

Az amerikaiak a megkárosítottak nagy számára hivatkozva kérik a kiadatást. A román hatóságok azonban ezt addig nem akarják megtenni, ameddig le nem zárult az ellenük itthon indított eljárás. De a kiadatásról csak akkor lehet szó, ha bűnösségük bebizonyosodik.

A hackrek módszere egyszerű volt. Az e-bay rendszeren egy hamis felhasználónéven keresztül léptek be, licitáltak egy fiktív termékre, és lemásolták egy olyan cég oldalát, amely a pénzügyi tranzakció biztonságosságát garantálta. A termékért befolyt pénzt mindig külföldön vették fel, és minden tranzakció után váltogatták a szervert, amelyről beléptek, hogy nehezebben érhessék őket tetten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!