ERDON Országos hírek

2008.09.30. 07:37

Nyílt levél Markó Bélának

<p>Marosvásárhely - A polgármesteri hivatal sajtóirodája hétfő délután nyilvánosságra hozta Dorin Florea polgármester, Markó Béla szövetségi elnöknek intézett nyílt levelét.</p>

A nyílt levélben a Markó Bélának szóló, polgármesteri hivatalba való látogatásra tett meghívás mellett, az RMDSZ, Bukarestben tevékenykedő tisztségviselőinek jelzett problémákról is szól. „Újabb általános választások közelednek és városunkban újra felhangzik a hangzatos kijelentések zaja” –kezdi levelét a polgármester. Már tizenkét éve várja, hogy a kormányban levő marosvásárhelyi RMDSZ-es tisztségviselők tesznek valamit a város érdekében. „Odajutottunk, hogy magunk beszélünk a stadion, a városi park, a strand és a Muresul sport és szabadidő komplexum, a Maros kanyarban található telek visszaszerzéséről…. Ezeknek az elhanyagolt javaknak a visszaszerzéséért, megtettünk minden helyileg megtehetőt és az én felhatalmazásommal, Csegzi Sándor alpolgármester haszontalanul vesztegette idejét az önök bukaresti ajtóinál” –áll a levélben. Véleménye szerint ezzel nem csak az alpolgármestert alázták, meg hanem az egész helyi tanácsot és megbüntették annak a közösségnek a tagjait, akik szavazatát nemsokára fogja kérni az RMDSZ. Kitér arra is, hogy a regionális sürgőségi korház megépítésére, a város tulajdonából elvett 20 hektáros telek eltulajdonításához az RMDSZ is hozzájárult, telek mely valószínű az Egészségügyi Minisztérium tulajdonába fog kerülni és egy ingatlan spekuláció tárgyává fog válni. Nehezményezi, hogy az állami költségvetésből még nem került átutalásra a lakosságnak szolgáltatott hőenergia támogatás, hogy leálltak a tanügyi intézmények modernizálásainak munkálatai mivel nem érkezett meg több mint 400 milliárd régi lej az állami költségvetésből erre a célra beígért pénzből. Az ANL-s lakások, és sporttermek kapcsán támadja Borbély Lászlót. Úgy gondolja, hogy egy miniszter hosszú távú fejlesztési stratégiákkal kell, foglalkozzon és nem a helyi illetékességekkel. Ennek tulajdonítja, hogy a Maros megyei városoknak nincsenek terelő utjaik miközben a közlekedés lehetetlené válik. Nem feledkezik meg a Romgaz sportbázis ingyenes átvételének csődjéről sem, melyért végül pár tíz ezer eurót kértek, és amiért ugyan csak az RMDSZ-t hibáztatja. „Mindig úgy tartottam, hogy nem tudják, vagy nem akarják szeretni városunkat és megmutatták, nem akarják megismerni, mit is akar valójában ennek lakósága”.
Dorin Florea felsorolja a város tulajdonában visszakerült, felújított javakat mint például a fedett uszoda, a Week-end telep aztán újra Borbélyt támadja: „Miközben rekedtségig hangsúlyozta mennyire szereti ezt a várost, amolyan „yes-men”-eket bejutását szorgalmazta a helyi tanácsban, személyiség nélküli embereket kiknek az a dolguk, hogy szekírozzanak, fékezzék a polgármestert és a hivatalt”. A levélben egy sorozat Markó Bélának feltett kérdés következik, mint például: „Foglalkoztatja-e önt, hogy mit hagy hátra, miután az ön által vezetett politikai alakulat annyi évet volt Románia kormányának asztalánál?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!