ERDON Országos hírek

2008.09.27. 12:45

Drágább az iskolabüfé

<p>A hónap elején az Egészségügyi Minisztérium megállapította a diákoknak nem ajánlott élelmiszerek listáját, és azokat immár tilos árulni az oktatási intézményekben.</p>

Azokról a termékekről van szó, melyeknek magas a cukor, só és zsírtartalma. Ugyanakkor, minden élelmiszer, amely adagonként 300 kilokalóriánál többet tartalmaz, káros a gyerekek számára.

Miután nyílvánosságra hozták, hogy a gyors ételek károsak az egészségre, az ország több tanintézményébe azt fedezték fel a diákok, hogy az egészséges étel pedig a pénztárcára káros. Egy, az iskola melletti bódéban egy alma egy lejbe, egy banán pedig 1,50 lejbe kerül. A diákoknak azonban nincs más választásuk, és onnan vásárolnak.

Ha elmennének a piacig, a diákok két lejért egy kilogramm almát, három lejért egy kg banánt vehetnének. A szülők is elégedetlenek, és úgy gondolják, hogy az elárusítók bosszút állnak amiatt, hogy többé nem árulhatnak gyors ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!