ERDON Országos hírek

2008.05.16. 07:17

Fogászati turizmus célpontja lesz Románia?

<p>Romániában az implantátumok ára 650-800 euró. Ugyanez egy fejlett európai országban az összeg négyszeresét is elérheti. A minőségben nincsenek különbségek. – derül ki egy nemrégiben elkészült felméréséből.</p>

A fogászati klinikák, noha ugyanazokkal az anyagokkal dolgoznak, mint Európa fejlettebb országaiban működő társaik áraikkal vonzóvá teszik a román piacot, és várhatóan hamarosan élénkebb lesz a fogászati turizmus. A felmérésből kiderül, hogy a 35 és 44 év közötti román lakosság eddigi élete során legalább egy fogát elvesztette már baleset, a nem megfelelő szájápolás vagy ínybetegségek miatt. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a 30 és 60 év közötti lakosság 43%-a nem is szeretne implantátumot, mert megszokta már az évek során a foghíjasságát.
A szakemberek szerint azok közül, akik hosszú évek óta nem foglalkoznak azzal, hogy pótolják a hiányosságot, 20%-uk már alkalmatlanná vált egy lehetséges beültetésre. Az Amerikai Egyesült Államokban kétféle árkategória létezik, az egyik a középosztálynak szánt, amelynél egy implantátum 1250 és 3000 dollár körül mozog, míg ugyanez luxuskivitelben foganként elérheti a 30 ezer dollárt. Nyugat-Európában egy implantátum 2500 és 3000 euró között mozog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!