ERDON Országos hírek

2008.04.14. 15:42

Nem vonják vissza, módosítják

<p><P>Varujan Vosganian pénzügyminiszter azt nyilatkozta hétfőn, hogy ajándékjegyeket tovább is adhatnak az állami költségvetés vagy helyi közigazgatás saját bevétele által megengedett kereten belül.</P></p>

Az ajándékjegyekre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet nem vonják vissza, csak módosítani fogják,  mondta a pénzügyminiszter. Varujan Vosganian szerint a törvény nem elég egyértelmű és világos, visszaélésekre ad alkalmat, ezért javasolta annak átfogalmazását, hogy biztosítva legyen a költségvetési egyensúly is. A miniszter hangsúlyozta, hogy a törvényt nem vonják vissza, csak kiegészítik a homályos paragrafust, paragrafusokat.

Varujan Vosganian hétfőn bemutatta a Nemzeti Liberrális Párt vezetőségének, hogy milyen hatással van az ajándékjegyek osztogatása az állami költségvetés egyensúlyára és a múlt heti intézkedés kigazítási lehetőségéről is beszélt.

A kormány nemrég megtiltotta a 2008/37-es rendelettel, hogy a teljes egészénben állami vagy helyi költségvetésből, vagy más állami és közpénzekből fenntartott állami és közintézmények ajándékjegyeket adjanak alkalmazottaiknak.

Ajándékjegyeket egy évben négyszer kaptak volna a közalkalmazottak: húsvétkor, Karácsonykor, a gyermeknap, névnap vagy születésnap alkalmával. Egy ajándékjegy értéke 10 új lej, vagy ennek a többszöröse, de nem nagyobb 50 lejnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!