ERDON Országos hírek

2008.03.31. 18:50

Legyen apák napja is!

<p>Polgári kezdeményezésre kormányhatározat-tervezet készült, melynek alapján a férfiak és nők közötti egyenlőség jegyében a férfiak és apák napjává nyilvánítanák május 5-ét, s március 8-ával, a nők nemzetközi napjával egyetemben munkaszüneti nappá nyilvánítanák.</p>

A folyamodók kérésüket azzal is alátámasztották, hogy az uniós országok többségében sokkal több hivatalos munkaszüneti nap van, mint Romániában. Egy stresszes nemzet produktivitása az idők folyamán egyre csökken, a gyakoribb munkaszüneti napok ösztönöznék a termelőkedvet, fogalmaztak a kezdeményezők. Míg nálunk összesen 8 hivatalos munkaszüneti napot tartanak nyilván, addig Szlovéniában 18, Szlovákiában 15, Bulgáriában 13, Ausztriában 15, Máltában 14, Lengyelországban 12 van. A kezdeményezőbizottság mind a 10 tagja bukaresti, s úgy vélik, országunk imázsának is jót tenne, ha a parlament pozitívan értékelné a tervezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!