ERDON Országos hírek

2008.03.26. 09:36

Jelentős károkat okozott egy román kamion a 49-es főút Szamos-hídjában

<p>Jelentős károkat okozott a 49-es számú főúton a Szamos folyó hídjában egy megcsúszott román kamion szerdán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.</p>

A teherautó a kora reggeli órákban Csenger és Csengersima között megcsúszott a jeges úton, keresztbe fordult az úttesten és 40 méter hosszon letarolta a híd szalagkorlátját, s a folyó feletti áthaladást lehetővé tevő építményben is károkat okozott - mondta Pernyák Sándor ezredes. A térségi katasztrófavédelmi igazgató hozzátette: személyi sérülés nem történt. A műszaki mentést a csengeri és a nyíregyházi tűzoltók speciális járművekkel, eszközökkel végzik, emiatt a Csengersima és Pete közötti magyar-román határállomásra vezető 49-es főút Csenger és Csengersima közötti részét lezárták a forgalom elől. Az arra közlekedő járműveket Jánkmajtis irányába terelik el. Az útzár előre láthatólag szerdán délelőtt 10 óráig tart - tette hozzá az ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!